Leven op jouw eigen manier

Leven op jouw eigen manier

Niemand wordt geboren met een bepaalde stijl. Er is geen stijl die inherent verbonden is aan de persoon die jij bent. De meeste mensen veranderen regelmatig van stijl om uiteindelijk bij een stijl aan te komen die bij hun past. Er zijn echter ook veel mensen die zich in een keurslijf laten drukken, en zich losmaken van een stijl. Dat is niet wenselijk. De mensen die precies doen wat er van hen verwacht wordt en hun eigen stijl loslaten, zijn de mensen die de grootste kans maken op een depressie.

 

Op zoek naar jouw stijl

Onder stijl wordt veel gerekend. Je kunt kijken naar een muzieksmaak, een favoriete kleur of een bepaalde hobby waar je meer dan regelmatig mee bezig bent. Alle verschillende voorkeuren die je hebt, kunnen tot jouw stijl gerekend worden. In de meeste gevallen duurt het meerdere jaren voordat je een stijl ontwikkeld hebt die helemaal bij jou past. Geef het gerust de tijd.

Wees vooral niet te bang om nieuwe dingen te proberen. Je kunt het beste tot jouw eigen stijl komen door verschillende nieuwe invloeden toe te staan in jouw leven. Een nieuwe muziekstijl bijvoorbeeld, of misschien ben je wel helemaal fan van de cryptovaluta en ga je mijnen als hobby. Ook dit valt onder jouw stijl. Hoe meer verschillende elementen je uitprobeert, hoe makkelijker het wordt om jouw eigen stijl te bepalen.

 

Waarom is dit belangrijk?

Jouw stijl is gebaseerd op jouw eigen voorkeuren en in feite zijn dit de dingen die jij leuk vindt om te doen. Het is een manier van ontspannen, maar ook een manier om jezelf te definiƫren. Dat klinkt ontzettend zwaar, maar dat is het niet. Het is juist iets dat het dagelijks leven makkelijker maakt, omdat je aan de hand van jouw stijl precies kunt aangeven wat jij interessant vindt, wat jij wilt volgen en waar jij bij wilt horen.

Zo wordt het makkelijker om een vakantie uit te zoeken, vrienden te vinden, maar ook om je vrije tijd in te delen. Ook is het een manier om niet anderen te laten bepalen wat jij doet. Heb jij een zakelijke stijl, dan snappen mensen wanneer je uitnodigingen afwijst. Heb je juist een heel vrije en ongedwongen stijl, dan zal niemand verwachten dat jij aan komt draven in een volledig kostuum inclusief stropdas en accessoires.

 

Stijl uitdragen, is dat belangrijk?

Er zijn veel mensen die aan hun uiterlijk willen laten zien welke stijl zij hebben. Of dat echt zo nodig is, is natuurlijk nog maar de vraag. Zoals je gezien hebt, bepalen wij de stijl aan de hand van onze eigen voorkeuren en dat is niet iets dat direct aan het uiterlijk te zien is, of de kledingkeuze. Uiteraard is het wel zo dat de stijl dit deels zal bepalen, maar het is niet nodig om dit opzettelijk uit te dragen zodat alle mensen het kunnen zien. Zie het meer als iets persoonlijks, dat je zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt.


Comments are closed.